"Ungdommens julekonsert" #10

Ungdommene har blitt voksne, men julekonserter blir det også i år...

Ti år har gått siden den gang en gjeng uerfarne og smånaive men musikkglade venner bestemte seg for å lage julekonsert i Raufoss Kirke.

Målet? Å lage noe mer enn en konsert, mer en musikalsk helaften som skilte seg ut i utvalget, og som kunne garantere den gode julestemningen.

Responsen var over all forventning. Køen strakte seg fra innerst i kirka, gjennom våpenhuset, ned kirketrappa og helt ned i kirkeveien. Det var noen bekymrede foreldre den gang som lurte på hva konsertunga hadde fønni på. Men med lavt budsjett på lyd og lys og med det som gikk an å oppdrive av privat bandutstyr, og lenge før Christina og Marius hadde planer om å debutere på tv, ble arrangementet en suksess, og fra året etter måtte det to konserter til for å dekke behovet til julestemningssøkende raufossinger.

Hva nå, ti år seinere? Vennegjengen er fortsatt en vennegjeng. De fleste bor i Oslo, noen på Hedmarken, det er faktisk bare en har slått seg til ro på Raufoss. En har blitt brannmann, en annen selger kjøkken, noen er lærere og en er politi. Et par lever helt og holdent av musikken, enten utøvende eller gjennom undervisning. Målet er fortsatt det samme; lage en konsert som skiller seg ut. En som ikke er preget av samlebånd og 110 konserter på 30 dager. En som endrer seg fra år til år, velger ut repertoar av hva som inspirerer akkurat det året, og som lar nytt talent skinne.

Publikum har vært trofaste og kommer reisende fra hele regionen, men også andre kanter av landet.

Tilbakemeldingene har utelukkende vært positive, og det er det solide helhetsinntrykket folk ofte prater om. Arrangør og vokalist Christina Elnæs sier følgende: "På vår konsert er alle involverte en like viktig aktør. Lars Christian sørger for Norges mest smakfulle lyssetting, Ove sørger for perfekt nivå på lyden, og vi har flere frivillige som sørger for at alt går som smurt i kulissene. På den måten kan vi på scenen fokusere på å kose oss med musikken sammen med de som hører på." Medarrangør og trompetist Jonas Hildonen legger til: "Har du vært her før lover vi både noe kjent og tradisjonelt, men også noe nytt og spennende. Har du ikke vært her før lover vi en konsert helt utenom det vanlige, med egne arrangement på låter som passer for hele familien."

Årets Julekonsert feirer altså tiårsjubileum, og spiller konserter kl. 17 og 20 den 16. desember. Vel møtt!

BILLETTER: www.elbillett.no eller tlf. 61 15 34 19